Някои набързо написани редове за оставката на ГЕРБ


Писмо до медията "Канал 3"

Здравейте! Аз съм студент от Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий". Името ми е Благовест Цветанов. Уча Българска филология, трети курс.
Пиша Ви по повод оставката на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. Желая да изразя своето мнение по въпроса.
Ще си кажете "какво мнение може да има един студент" или пък "какво знам аз - 23-годишният"... Но не е така.
Аз също имам мнение по въпроса, както всеки мой съгражданин в тази страна. Но моето мнение е малко по-различно от останалите. Не ме разбирайте погрешно, аз подкрепям Бойко Борисов и ГЕРБ така, както бих подкрепил всеки политик и всяка партия, която би направила нещо смислено за тази държава и този народ.
Въпросът е в следното. Ние сме обречени да бъдем управлявани от социалисти до тогава, до когато образованието не се превърне в приоритет за всяко правителство, което управлява тази страна. Едва когато се наблегне на образованието, едва тогава нещата в тази страна ще тръгнат в положителна посока. Защото, няма какво да се лъжем, образованието не е приоритет. Това е и една от причините да бъдем лесно манипулируема нация - поддаваме се на манипулации, провокации, машинации и всякакви други нечестни методи. Мое мнение е, че това би се променило, ако населението би било по-образовано, съответно и по-адекватно.
Определени политически партии не искат да направят образованието приоритет именно затова - защото тогава не би било възможно да манипулират обществото.

И друго нещо, което искам да кажа и да обърнете по-специално внимание на него. Защо когато ГЕРБ подаде оставка, световните медии излязоха със заглавия от сорта на "Правителството падна заради тежките икономии"? Какви са тези тежки икономии, които правителството е въвело, че после пък и е паднало заради тях. От началото на тази година минималната работна заплата е увеличена, детските надбавки също, както и стипендиите за учениците. Това икономии ли са? Не, не са! Тогава защо една огромна част от медиите в Европа отразяват оставката на правителството така? Защо, след като в България е обществена тайна кой организира тези протести? И тези протести, и предишните, свързани с добива на шистов газ, преди това имаше още протести.
И защо в медиите из Европа не казаха, че когато правителството подаде оставка, пред народното събрание се струпа огромна маса народ, която викаше "Искаме си Бойко, искаме си Бойко"? Та това е нещо нечувано за България, а може би и за Европа! Коя страна изпраща правителството си с възторжени възгласи "Победа, Победа!"?

Благодаря за отделеното внимание.



Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба