Национални протести за десети пореден ден

        Преди десет дена писах за това - как тихомълком бе назначен Делян Пеевски за шеф на ДАНС и как това роди недоволството на хиляди мои съграждани, които излязоха по площадите в София и други градове, за да искат оставката на управляващата тройна коалиция (БСП-ДПС-Атака). Е, това се случи на 14 юни. Днес - десет дена по-късно - протестите продължават с пълна сила. Народното недоволство не може да бъде спряно нито от температурните рекорди, нито от символичното намаляване на цената на тока с 5%, нито от увеличаването на детски надбавки и еднократни помощи.
         За тези десет дена се случиха много неща. На първо място - свалиха Делян Пеевски от поста му за шеф на ДАНС. Когато журналисти от БТВ попитаха г-н Пламен Орешарски кой му е предложил кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС, Орешарски дава противоречиви отговори: отначало казва "не си спомням", после "предпочитам да запазя отговора си". При по-настоятелната молба от същите журналисти в същото студио - "Кажете ни истината", Орешарски отговаря с "Искате да ви излъжа". Орешарски каза още, че осъзнава грешката си и се извинява.Станишев също казва, че осъзнава грешката си и се извинява на депутатите от Коалиция за България, на членовете и симпатизантите на БСП.
         Следващото абсурдно назначение е за заместник вътрешен министър. Орешарски назначава на поста господин Иван Валентинов Иванов, който някога е бил управител във фирмата "СЕКЮРИТИ ИНШУРАНС КЪМПАНИ /С И К/ " в клона й в град Шумен. Секюрити иншуранс къмпани, за по-кратко СИК, е мутренска групировка. Това предизвиква силни реакции в средите, в които моралът се определя като изключително нужно качество. След няколко часа заместник-министъра беше уволнен. Орешарски казва, че осъзнава грешката си и се извинява.
        Следващият абсурд, който се случи е в областта на образованието. А създателят на този абсурд - това е министърката на образованието Анелия Клисарова. В петък министърката заявява, че програмите по всички учебни предмети трябва да се осъвременяват и че част от това осъвременяване се състой в отпадането на някои от стихотворенията на Христо Ботев. На следващия ден, в събота, министърката казва: „Докато аз съм министър, няма да позволя от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици” и уточнява, че създаденото объркване е причинено от проект, разработван по време на управлението на ГЕРБ, който е качен на сайта на МОН. Естествено - министърката се извини за скандала.
           Всичките тези извинения са важни, защото в събота имаше среща на партията на европейските социалисти (ПЕС) в София. На тази среща председателят на Европейския парламент Мартин Шулц казва следното за Станишев - "Невинаги се срещат лидери, които да са толкова силни, че да могат публично да признаят, че са направили грешка". Абе... с две думи - събрали са се социалистите от цяла Европа, впрочем - присъстваха и социалисти от Русия, и хвалят Станишев - не за друго, ами за да му окажат подкрепата си - все пак той им е председател. Никой нищичко не каза нито за Делян Пеевски, нито за СИКаджията Иванов. А напротив - призоваваха да бъде даден шанс на правителството на Орешарски. На "специалиста" Орешарски, заради който точно преди 5 години Европейската комисия прати писмо, с което заявява, че спира европейски пари.
            По-рано - на двайсти юни, в четвъртък, Европейската народна партив (ЕНП) отказва среща с Пламен Орешарски. Ето какво казват от европейската десница:
„Бихме се срещнали с г-н Орешарски, за да го поздравим, когато си подаде оставката. Съобразяваме се с желанието на мнозинството от българските граждани, които подкрепят протестите и искат край на задкулисието в българската политика. Разбираме, че г-н Орешарски не е господар на своите действия, но смятаме, че все още може да опази достойнството си, като подаде колкото може по-бързо оставка. Посещението му в Брюксел е добър повод да направи това от тук. Всякакви други дебати с него и правителството му, подкрепяно от БСП, ДПС и Атака са опити за удължаване на агонията на отхвърления от гражданите модел на управление". 
        Други неща, не по-малко интересни от последните няколко дни: Депутати от ДПС застават начело на ключови парламентарни комисии в икономическия сектор, а колегите им от БСП – в сферата на сигурността. На Волен Сидеров беше дадено само председателското място на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

          Впрочем - когато депутатите гласуваха новият шеф на ДАНС да е Делян Пеевски, тогава - още същият ден президентът Росен Плевнелиев каза, че кредитът му на доверие към кабинета е изчерпан. Това се случи на 14-и юни, когато започнаха протестите. Ден по-късно - на 15-и юни, в Събота медиите на Делян Пеевски излязоха със заглавия от типа на "Плевнелиев прибрал един милион лева от офшорки". Явно Пеевски се е разсърдил на Президента, задето си е изчерпал кредита на доверие към тройната коалиция (БСП-ДПС-Атака), та затова се е впрегнал с всички сили да му "върне жеста".
          В Четвъртък - на 20-и юни в Президентството се проведе Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС). Волен Сидеров се опитва да провокира президента с онова, което е излязло в медиите на Пеевски, пита го "Откъде са ви милионите, господин президент?". Предполагам, че тук се вижда най-добре това, че псевдонационалистическата партия Атака и партията на Делян Пеевски - ДПС - са не просто скачени съдове, те са една хоризонтална тръба!

          А сега - няколко думи за протеста.
Още в начаолото на протестите, за техен организатор се сочеше блогърът Асен Генов. Да, вярно е, че той е организатор на протестите в София. Това се вижда от страницата на събитието във фейсбук, където си пише "организатор: Асен Генов". Но има и нещо друго. На 22-ри юни, когато се проведе срещата на ПЕС в София, протестите бяха от 10:00 сутринта и продължиха почти до полунощ. Шествието, протестът минава през централите на БСП и ДПС (без Атака, защото там има провокатори). Но Асен Генов настоява шествието да мине и през централата на ГЕРБ. Защо?  Нали ГЕРБ не участват в управлението , нямат нито един министър, нито една комисия! За да бъдат потвърдени думите на Борисов ли - "искат да ни изкарат, че всички сме маскари". 

           Нека си кажем нещата!
Асен Генов си е ляв. Ляв блогър, леви възгледи. Социалист. От квотата на Първанов. Същото можем да кажем и за един друг журналист - Александър Симов, той също е ляв и също е от отбора на Първанов. А в държавата ни става следното - заради вътрешнопартийните дразги на БСП страда цялата държава. Вътре в БСП са два отбора - единият е на Станишев, другият - на Първанов. Зад Станишев стои Доган, стои и ПЕС. Зад Първанов не зная кои стои, може би никой няма зад него и затова е на това дередже.
      Факт е обаче, че Сергей Станишев твърде много се задържа в политиката. На много хора омръзна. Време е да си ходи.
      И когато Пламен Орешарски направи грешка - нека той да се извини, а не Станишев. В противен случай ние - гражданите на република България се объркваме кой е министър-председателят!
      Кой е министър-председателят? Мисля, че тук е най-подходящият момент да вмъкна част от това, което каза Бойко Борисов на 22 юни, в събота:

„Ахмед Доган е човекът, който управлява България от 20 години. По време на нашето управление, е единственото време, в което той не беше на власт, затова беше ни дал срок, че след една година ще паднем. Успяхме да удържим и паднахме два месеца предсрочно. Той има други приоритети, други партньори и аз не мога да съм в унисон с това, което той иска да се случва в България.  

Снимка от продължаващите вече десет дни протести против олигархията в управлението.

Коментари

  1. КОЙ Е АСЕН ГЕНОВ? Това е човекът, който заедно с Константин Павлов направи Бойкометъра, ама Орехаскометър не прави! Когато имаха среща с Борисов се бяха насрали от страх. После видяха, че хората уважават свободата на словото. Правиха среща и с Плевнелиев. Общо взето се мазнят на срещата, а зад гърба и по блоговете плюят и пишат простотии. Той и още няколко такива псевдо интелигента, направиха кофти образа на Борисов из Интернет - Боко, Цоко - това са все изрази, произлезли от техните среди. Правят се на зелени, но нали знаеш зелени отвън - червени от вътре. НО ОСТАВИ БОРИСОВ. НАЙ-ГЛАВНОТО Е, че Асен Генов участва в организации, като 14 януари и други, които са в комбина с БХК, които защитават циганите в България, за сметка на българите. Водят дела срещу българия в защита на цигани! И СА ПЛАТЕНИ ОТ СОРОС! Свързани са и с мутраците от Бивола. Интересите там са много големи. Виж тази статия във втора част и ще ти стане ясно кои са Генов и компания. http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/02/05/защо-гражданското-общество-не-е-единн/

    ОтговорИзтриване
  2. По времето на правителството на Иван Костов(на СДС) Ахмед Доган също беше извън властта.Но през целия останал преходен период без него не е имало нито едно правителство.Един от главните виновници за да сме на този хал е именно той.Присъствието му във всички останали правителства е очебийно.

    ОтговорИзтриване
  3. Щом троловете взеха да плюят по комитата и асен, положението е станало сериозно :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ето какво пише ''Дневник'' днес :

    Само един несоциалист, това е премиерът Пламен Орешарски, може да спаси БСП в момента. Само той може да помогне да върнем частично доверието и да се закрепим. Това е най-постижимото. Всичко друго е илюзия. Това заяви в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия предишният президент Георги Първанов в отговор на въпрос какво ще е съдбата на БСП.
    Неговата оценка е, че при скорошни избори партията ще излезе от тях с малки поражения, но трудно ще си върне доверието.
    Толкова извинения за една седмица се чуха колкото не сме имали за целия преход, коментира Първанов извиненията от управляващите след скандала с назначаването на Пеевски и други впоследствие оттеглени назначения. За 1989 г. партията да се извини изглеждаше революционно, но сега декомкрацията наложи други правила и извинението означава да се поеме политическа отговорност, посочи Първанов.
    Той обаче подчерта, че не е достатъно да си отиде Станишев от ръководния пост, а трябва да се промени идейната база, организацията. Той отново лансира тезата си, че трябва да има пряк избор за председател на БСП.

    ОтговорИзтриване
  5. Изгледайте видеото и вижте какво казва Кошлуков за назначенията на Орешарски: http://youtu.be/qUuwpOspcl8

    ОтговорИзтриване
  6. Лозунгите от днес: "Търся човеци, а не наши хора", "Станишев, разкрит си", "Ако ние се уморим и те ще се уморят". Момичета с чадър и пояс държат плакат "Олигарски, спокойно, ние тука ще плажуваме", "На плаж пред парламента".

    ОтговорИзтриване
  7. Днес за единайсти пореден ден блогърът АСЕН ГЕНОВ ще се опита да заведе протестиращите пред централата на ГЕРБ в София. Ако и днес не успее да го направи, както не успява вече 10 дена, очаквайте да чуете от него следното:
    -вариант_1 - Протестиращите не знаят къде е централата на ГЕРБ
    -вариант_2 - Сред протестиращите има провокатори от ГЕРБ
    Това са тезите, които той повтаря фанатично през последните няколко дни.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба