Месец протест

Тези дни ще стане точно един месец, откакто започна площадно народно недоволство срещу управляващите от БСП, ДПС и Атака. Цял месец безспирни протести, от сутрин до вечер. А министърът Орешарски се прави, че не чува псувните (заслужени, според мен). Нито той, нито никой от приближените му не иска да чува нищо свързано с оставка и лишение от власт. А хората по площадите в големите градове само това искат - оставка. Хората не искат да бъдат управлявани от тези, защото тези са доказани негодници. И си изразяват позицията, но Орешарски не чува! Почнаха да му казват Оглушарски - хората си мислят, че е оглушал! По-рано му казваха Олигарски, сега - Оглушарски...

Въпросът е в друго. Защо социалистите от БСП, хората с турски имена от ДПС и псевдонационалистите от Атака - защо този олигархичен кръг, тази шайка престъпници отричат така силно всичко европейско? Защо не искат да се махнат от властта, а са я стиснали така злобно? 

Ето - тези дни, разбрах, Орешарски ще тегли заем от ...1 млрд. лева (!!!) За какво му е този заем на Орешарски? Кво ще прави с тези пари?
Вижте, аз един милиард лева не съм виждал през живота си, може би няма и да видя. Но...учил съм математика в училище и що-годе разбирам от числа и суми. С тези скромни разбирания съм изградил мнението си, че един милиард лева е голяма сума. Особено за нашите географски ширини. И като се има предвид още нещо:

В предишното правителство имаше един "лош" министър на финансите. Така ни казваха медиите - че е лош. Онзи, лошия министър, не увеличи с кой-знае колко заплатите, надбавките и плащанията изобщо. Увеличи ги, но не много, а толкова, колкото бюджетът позволяваше. Поне това знам от телевизията. Та онзи - лошият министър затова беше лош, защото гледаше да спестява, спестовник си беше. Обаче той имаше една положителна черта:

За четири години не изтегли нито един лев заем от никъде! 

Не можем да кажем същото за сегашното "експертно" правителство (както се самоопределя), водено от хората с турски имена от ДПС и социалистите от БСП, начело с Пламен Орешарски.

ПС1:     Не е расизъм това изказване - че хора с турски имена управляват България: нито Ахмед, нито Лютви са типично български собствени имена, както и нито Доган, нито Местан са типично български фамилни имена!

ПС2:     Орешарски е ерудиран човек, обаче - негодник. Същото се отнася и за един от хората с турски имена от ДПС - Лютви Местан - гледаш го грамотен, умен човек, обаче негодник... Станишев - същата работа. Управляващите НЕ трябва да са негодници! Трябва да са хора с достойнство, чест и морал! А не Местановци, Станишевци и други подобни хора с отблъскващи нрави и ценности! Тази сган трябва веднъж завинаги да си отиде! 

ПС3:     Мисля си, че към края на лятото ще има обесени комунисти.

ПС4:     Бедни ми, бедни Орешарски, оти не умрè у седесе?

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба