Няколко думи за руския натиск

Атаката започна!
Първо България, после Украйна, а до края на десетилетието със сигурност ще има и още страни, които ще бъдат принудени да се преориентират към Русия.

Обществена тайна е у нас, че предходното правителство (на Бойко Борисов) бе отстранено поради отказа му да ориентира страната ни (по един ли друг начин) към Москва. Защо е обществена тайна? Защото малко са хората, които смеят да говорят за това - че именно съюзите на русофилите (чиито състав напълно съвпада със състава на младежките БСП, ВМРО и други партии и неправителствени организации, които в същността си са русофилски) организираха февруарския преврат, чрез който свалиха едно проевропейско правителство и проправиха път на партии, които виждаме накъде ни водят. Днес България се управлява от тройна коалиция - така, както бе управлявана и преди пет години. Лидерите на тройната коалиция - това са Станишев, Местан и Сидеров (и тримата са агенти на ДС).

Виждаме какво се случва и в Украйна - правителството й реши да прекъсне подготовката на споразумението за асоцииране с ЕС и да поднови диалога с Русия. Това се случи преди няколко дни - в четвъртък, 22 ноември 2013 година. Литовският външен министър Линас Линкевичус коментира случилото се така: "Не прибързваме със заключенията. Получавали сме смесени послания от Украйна и преди... нека да почакаме и да видим". Неговият шведски колега Карл Билд бе по-директен: "Украинското правителство се поклони на Кремъл. Политиката на бруталния натиск очевидно работи".

Натискът на Москва наистина беше огромен. Руските търговски рестрикции, повишеният контрол по границата и откровените заплахи за други мерки станаха причина за дълбоко безпокойство от украинска страна, че Русия е в състояние да ги тласне към фалит. По-сериозното опасение е, че може да се повтори кризата от 2009 година - когато Русия спря доставките на газ към Украйна заради спор относно цените, като предизвика остър недостиг на синьото гориво в Европа по средата на зимата.

Вероятно ако днес не бяхме членове на ЕС, страната ни щеше да е подложена на подобен натиск и да се върне в старата си геополитическа роля.

Аз не искам това!
Искам да живея в една красива и европейска страна, каквато е България.
Не искам да живея в Руска провинция, каквато беше страната ни в миналия век!

Вижте също:
Обратен завой - http://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/11/23/2188145_obraten_zavoi/
Все още в ничия земя - http://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/09/20/2145375_vse_oshte_v_nichiia_zemia/
Идва ли нова Оранжева революция -
http://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/11/25/2189963_idva_li_nova_oranjeva_revoljuciia/
ИСТИНАТА ЗА ПРЕВРАТА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2013 -
http://razuznavane.com/?p=14478
http://fascindoo.blog.bg/politika/2013/08/19/istinata-za-prevrata-prez-fevruari-2013.1141098

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба