Разврат и цинизъм...

Червеното острие Манолова е известна с това, че охотно подкрепя всякакви лобистки поръчки. Именно от нея е внесена през 2006 г. скандалната поправка „Ванко 1“, благодарение на която осъденият за сводничество Иван Главчев излезе на свобода.
Славата й на депутатка, която прокарва без да се свени корпоративни и лични интереси в парламента, се затвърди покрай близките й връзки с мутрите Ангел Христов и Пламен Галев от Дупница. Именно Манолова урежда двамата да поемат охраната на ТЕЦ „Бобовдол“ през 2006 г. Тогава тя получи прозвището „сестра Галева“.

Сегашният й партньор Найденов се гласеше за министър на отбраната още през 2005 г. при първия кабинет на Сергей Станишев, който тогава бе бламиран. През 2008 г., когато Румен Петков подаде оставка от поста вътрешен министър, на Найденов му бе обещано да стане шеф на МВР, но пак не му провървя и този път бе изпреварен от Михаил Миков.
Съмнителните брачни връзки в новия кабинет не се изчерпват само със Стоянович и Андреева. Министърът на околната среда Искра Михайлова е жена на Станислав Копаров - клиент през последните години на Софийския градски съд.

Той пък е шеф на Агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" до 4 декември 2003 г. Назначен е от квотата на ДПС, но след скандал е уволнен по настояване на Симеон Сакскобургготски.
Срещу Копаров, който в онези години остава на свобода срещу 5000 лв. гаранция, се водят две дела. По първото той беше осъден през 2008 г. на 5 години затвор. През миналата година обаче Апелативният съд върна делото в Градския съд и засега то е в задънена улица. По второто дело е привлечен под отговорност като съучастник на Мирчо Циганина в грандиозния процес за източването на държавни резерв.

Самата Искра Михайлова по онова време е работила в една от най-скандалните фирми - "БГ Снакс", собственост на Тодор Ангелов, брат на Кирилка Ангелова, която е шеф на сдружението на ДПС - "Толерантност".
В същата фондация навремето работи като шеф и самата Михайлова. Оттам започва и нейният възход в политиката, като достига до поста заместник-министър на регионалното развитие по времето на НДСВ. Основна заслуга в нейното назначение, според запознати, има сегашният лидер на ДПС Лютви Местан....Новият министър на правосъдието Зинаида Златанова е близка дружка не с кого да е, а със съпругата на Сергей Станишев Моника Йосифова. Тя е била управител на акционерно дружество “Юропроджектс пойнт”, което участва в „Консорциум за диалог с администрацията“ създаден от Моника.
През 2007 г. въпросният консорциум печели обществена поръчка за 1 милион лева от министерството на държавната администрация при тройната коалиция за популяризиране на европрограмите.

Семейно Златанова също е подсигурена, защото неин баща е Камен Велев, бивш заместник-министър на образованието в кабинета на НДСВ, а впоследствие е един от учредителите на партията на Миглена Кунева. Когато тя става комисар в Брюксел през 2007 г. се намесва грубо в организирания конкурс за шеф на Информационния център на Европейската комисия в София парашутира Златанова там със статут на европейски чиновник и заплата от много хиляди евра на месец. Там пък избухва скандал, в който бе замесена новата шефка на правосъдието. Името й се свързваше с фирми, които източваха средствата, отпускани от ЕС за превод на европейските закони на български. Всичко бе потулено от самата Кунева, която изтегли Златанова отново в страната.

Странните врътки във властта обаче не се изчерпват с тайните брачни и приятелски връзки в кабинета на новата Тройна коалиция. "... какво да кажем за Г-н Вигенин?

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба