Тенденциозни записки 11

Правило номер едно: Играй. Правило номер две: Не преигравай.
-
"Ние имаме работа с недоразвито общество" - Тодор Живков, български политик
-
Каквото толерираме - с това ще се заобиколим.
-
Вглеждам се в средната продължителност на живота в Европа и стигам до извода, че ще живея някъде до към средата на века... Нито аз, нито който и да е няма да бъде нито вечно млад, нито вечно жив. Всички ще остареем и ще си отидем - едни по-рано, други навреме, а трети - по-късно. Пътници сме в един и същ еднопосочен влак. Това е горчивата истина.
-
"Целият български народ вижда днес да се осъществяват неговите идеали за създаването на една мощна и обединена България: от Дунав до Бяло море и от Охрид до Черно море. (...) Българският народ ще изпитва завинаги най-голяма благодарност и дълбока признателност към силите от Оста и към техните големи водачи Адолф Хитлер и Бенито Мусолини, които осъществиха обединението на България. (...) Особно силни ще бъдат тези чувства по отношение на Германия, чийто воиски действаха в Македония и Беломорието и които по този начин бяха непосредствените освободители на тези български земи. (...)" - Богдан Филов, български политик
-
Броят на дипломираните философи и филолози в страната расте. Един ден ще се превърнем или във философска държава, или във филологическа такава. И няма да има сини и червени, нито леви и десни, а философи и филолози... И тогава българската държава ще цъфне и върже като овощно дръвце на торище!
-
Сътрапезникът гастроном. Липса на капризи към трапезата означава да се осланяме на правилото "Щом не е отровно, следователно става за ядене". Но нека все пак бъдем поне малко капризни и претенциозни.
-
Осми март. Мястото е София, датата е 8-ми март. По улиците имаше толкова много жени с цветя, че ако не беше осми март, човек би си помислил, че нещо е станало с министър-председателя на република България генерал доктор Бойко Методиев Борисов!
-
На тъмно. Министърът на вътрешните работи съобщи, че на 9-ти март сутринта без ток са над 850 населени места в страната.
-
"В Европа има демокрация много, а петрол - малко" - изречение от руския документален филм "Студената политика" (2012г.)
-
13-ти март. Смених щепсела на готварската печка. Чувствам се като мъж, който може сам да се справи с ел-неприятностите и да си спести грижата да търси ел-техник. И тъй, освен чест, морал, достойнство, търпение, физика, пари, жена и любовница, всеки уважаващ себе си мъж трябва да притежава и поне два вида отверки, а още и клещи, разумява се.
-
Нощ е. Отварям прозореца, за да вдишам от свежината на зимния въздух. Две различни субстанции почти неусетно се разминават една с друга край мен: ароматът на запръжка излиза нейде навън, а вътре влизат далечно звучащи ориенталски ритми.

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба