Тенденциозни записки 16

Първи май 2015 г.
Според някакви изследвания на Евростат българите са сред най-мързеливите граждани на Евросъюза. Тази информация изненада много медии и организации, но не и мен. Аз винаги съм твърдял, че българите сме мързеливи хора. Рядко се случва да видиш някой, който работи с интерес и усърдие; наместо това всеки предпочита да хленчи, да мрънка и т.н.
-
12 май 2015 г.
Все по-често в България се организират културни събития от мултинационален характер. Своеобразен културен миш-маш, казано по нашенски. Очертава се тенденция на спояване на европейската култура, в това число се включва и руската. Може би евразийството в един бъдещ план наистина ще обедини Европа и Азия. Остава само в Русия да проведат своите реформи, т.е. да се нагодят към настоящия век.
-
12 май 2015 г.
Чува се, че Министерството на образованието предлага финансирането на университетите да се обвърже с реализацията на студентите. Същата идея витаеше из общественото пространство и преди няколко години. И днес тя все още витае, но вече и в друго пространство - това на Министерството на образованието.
-
13 май 2015 г.
Ексцесии в Македония. Изтъкнат български историк (Божидар Димитров) сподели в медиите мнението си, че до 1 януари 2020 г. Охридското езеро ще бъде в българска област. Така... Захваща се вече драмата на балканския полуостров... За пореден път!
-
17 май 2015 г.
Най-голямото бреме за настоящето българско общество са пенсионерите.
-
19 май 2015 г.
Държа в ръцете си розово-оранжева банкнота от 10 Евро. Питам се: Дали наистина германците са изгубили войната отпреди 70 години?

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба