4 начина да откриете квартира

Не всеки е наясно с какви възможности разполага, когато му се налага да намери квартира. По-долу описвам четири начина, които съм прилагал досега. Със сигурност съществуват много повече от изброените тук възможности за намиране на квартира. Смятам, че това са основните работещи стратегии. Вижте ги:

  1. Чрез агенция за недвижими имоти. Безспорно това е най-подходящият начин да откриете такова жилище, каквото търсите. Този тип агенции осигуряват посредническа дейност между наемодателите и потенциалните наематели. В България обикновено за дейността им заплащат наемателите (сумата е в размер на половината от месечния наем за жилището, което ще наемете).

  2. Чрез интернет ресурси. Това означава да намерите обява за отдавано под наем жилище в интернет пространството. Важно е да намерите сайт, форум или друг тип място (например група във фейсбук), където обявите се публикуват директно от наемодателите. Казвам го, защото често се срещат обяви, в които пише „без посредник”, но в действителност се оказват публикувани именно от посредник, например агенция за недвижими имоти.

  3. Чрез познати и приятели. Този метод е подходящ, стига да познавате достатъчно много хора. Препоръчвам ви да не се вслюшвате в мненията им за отдаваните под наем жилища, тъй като е възможно за едно и също жилище да чуете противоположни оценки (все пак хората са различни: мислят различно, виждат нещата различно и т.н.)

  4. Чрез по-висока степен на самоинициативност. Например – пуснете обява в местния вестник, радио или телевизия. Това може и да ви звучи като отживелица, но повярвайте ми работи. Именно чрез обява в регионалната преса намерих квартирата си.

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба