Октомври, 2016

Предстоят президентски избори. Те ще се проведат на 6-ти ноември.

Социологическите агенции, които правят предизборни сондажи на общественото мнение лъжат. Ама много лъжат! И тук няма никаква изненада. На Каракачанов му се дава шанс да се яви на балотаж. Може би не е случайно, че един от кандидатите за президентския пост - Веселин Марешки - наскоро предложи да се криминализира манипулацията, извършвана от въпросните агенции.


*

Тъй като е повече от ясно, че Цецка Цачева ще е следващият президент на България, задавам си следния въпрос: Кой от кандидатите за президент ще е на второ място?
Предполагам, че това ще е или Трайчо Трайков, или Веселин Марешки. Изглежда ми като невероятен абсурд Румен Радев (БСП) да стигне до балотаж... Някак си е почти невъзможно човек като него да стане президент - та медийното му присъствие се изчерпва с едва няколко месеца назад в календара. Той тепърва се представя на обществото, като едновременно с това иска и неговата подкрепа.

Радев, впрочем, има конкретен изказ - също както председателят на БСП-Лява България Корнелия Нинова. Това е добро постижение на социалистическото движение у нас: начело се появяват хора, които имат способността да говорят с конкретика, изразявайки недвусмислени позиции по едни или други въпроси.

*

Търговското споразумение между ЕС и Канада е блокирано от провинцията Валония в Белгия. А управляващите провинцията са социалисти. Изненадани?

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба