Корнелия Нинова - острието на българските социалисти

Името ѝ е интересно. Често може да го срещнете изписано в коментари под медиини статии като "Курнелия" или "Корни". Държа да подчертая, че името ѝ се изписва с втора буква "о": Корнелия Нинова. В медиите е известна и с прякори като "Жената хамелеон", "Госпожа Лъжа" и "Госпожа 37%"

Днес Корнелия Нинова е лидер на най-голямата социалистическа партия в България. Биографията ѝ, както и на повечето високопоставени политици у нас, съдържа противоречия и данни за неморални и незаконни дейности. Името ѝ се свързва с политическа партия, която е опозиционна на БСП, с "Техноимпекс", "Международен панаир Пловдив", "Булгартабак Холдинг", "Топлофикация София". А също и с руснакът Решетников.


По характер госпожа Нинова е твърда и непоколебима. Нещо като Бойко Борисов, но в женски вариант. Остър език, конкретни изказвания и лидерска харизма - това са основните характеристики, с които всеки би се съгласил, че описват Нинова.

Бях убеден, че Българската социалистическа партия ще се разпадне по времето на Станишев. Не се разпадна, поне не формално - макар фактически да беше така. Кадиев, Калфин, Дончева, Първанов и кой ли още не се отделяха от тази партия и "раздробяваха лявото". В БСП останаха няколко човека, дето що-годе можеха да говорят нормално и да мислят разумно. Сред тези няколко човека беше и Нинова. А освен нея - и Мая Манолова, която бе назначена за омбудсман. Между Манолова и Нинова има големи прилики: и двете притежават лидерски качества, харизма, говорят конкретно и стегнато, умеят да грабват аудиторията, добри оратори, добри демагози. И двете имат съмнителни периоди в биографиите си. Със сигурност щеше да изникне някакво пререкание между тях, ако се бяха изправили в битка за лидерския пост на БСП.

Все пак някой е предвидил това и решил да ги раздели, като по този начин разчисти пътя на Нинова към лидерския пост. Доста умел ход. Манолова - омбудсман, Нинова - лидер на БСП (а може би и бъдещ министър-председател)...

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба