Изборни абсурди

По принцип би трябвало да се провеждат избори веднъж на всеки две години - за президент и за парламент. Де факто е друго. Из българско напоследък се наблюдава всяка година да има избори. А някоя година се случва и по два пъти да има избори...

Средностатистическият български избирател се е нагледал на какви ли не партийни щуротии. И ще продължава да се кръсти, да цъка с език и да си казва "И това ли доживяхме?"...

И други години е имало излагации, позорища и простотии, ама тази година май имаме рекорд. Ето някои от абсурдите, случващи се преди предстоящите парламентарни избори:

#1 Радан Кънев създаде ново, поредно дясно обединение.

#2 Слави Бинев, който до преди известно време беше свързан с Патриотичния фронт, вече е свързан с ДПС. В медиите се създава илюзията, че патриотите и ДПС са противоположни партии, но всъщност това са скачени съдове.

#3 Корнелия Нинова, която преди десетина години беше малко или много свързана с партия СДС, днес е лидер на диаметрално противоположната ѝ БСП.

#4 Същата тази Корнелия Нинова крещи, че споразумението между Канада и ЕС за трансатлантическа търговия не бива да бъде подкрепяно, тъй като ще донесе у нас ГМО-храни (според съвременния фолклор, "гмо" може да ни убие) . Емил Кошлуков иронично и задочно попита с какво се храни синът ѝ, който живее в САЩ - "На колети ли кара?"

#5 Каракачанов, лидер на патриотична партия, който доскоро участваше в коалиционното правителство на ГЕРБ, тия дни имал официална среща с Корнелия Нинова, на която са договорили евентуално бъдещо партньорство между неговата и нейната партия. Тук абсурдното е, че ГЕРБ и БСП са опозиция. А Каракачанов, очертава се, освен с едните, ще играе и с другите.

#6 От Националния фронт за спасение на България (патриотична политическа формация, начело с В. Симеонов) започват да напускат един след друг. И не само напускат "Фронта", но и се отказват от това да бъдат включвани в избирателни листи. Мотивите им са "Нещата са много гнили". Представям си колко са гнили, щом вече сами бягат...

#7 Почти всички партии обещават невероятен скок на заплати, пенсии и т.н. Говори се за безплатни лекарства, безплатни зъбни протези за по-възрастните граждани - така наречените пенсионери. Намаляване на данъци и т.н. Най-смели в обещанията, разбира се, са от БСП. Абсолютно никой не казва откъде ще дойдат тези пари. Почти никой не говори за борба с корупцията, за съдебна реформа.

#8 С нетърпение очакваме резила на Слави Трифонов с действията си по налагане на идеите си в българския политически живот. Това е от рубриката "предстоящо". И ако Руската федерация не фалира, ще видим още куп подобни нему извращения...

И това е само началото...

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба