Едноминутни навици, които променят живота ни

Популярно е мнението, че ако правите едно и също нещо в продължение на три седмици (21 дни), то ще се превърне в навик. Обърнете внимание на споменатите в тази статия действия – ако успеете да ги превърнете в навици, то вие ще промените живота си завинаги. Искрено вярвам, че повечето от вас отдавна са го направили и този списък ще ви изглежда меко казано банален. Но тъй като има хора, които са на различни етапи от личностното си самоизграждане, считам, че на никого не би навредила тази статия.

Това са действия, които отнемат по минута време всяко. Шест неща са – шест минути от вашия ден.


Ежедневни едноминутни навици, които – ако не сте ги практикували досега - ще променят живота ви драстично. Ето ги:


  • Закуска
Пиете кафе? Няма лошо в това, дори и да изпушите една-две цигари с него. Но какво ще кажете да закусите преди кафето? Перфектната закуска (за мен) включва три изпържени яйца с леко суров жълтък и около 150 грама запечен бекон. Отнема точно една минута да я приготвите. Изяжте я с три филийки препечен многозърнест хляб.


  • Кратки упражнения
Ако държите на външния си вид, доброто здравословно състояние, добрия тонус и настроение – направете 15 лицеви опори и 15 коремни преси. Това отнема не повече от 1 минута. Ако практикувате този навик десет дни, ще имате зад гърба си направени по 150 лицеви опори и коремни преси. И всичко това за общо 10 минути, разпределени в 10 дни.


  • План на действие
Това е най-важният навик, ако искате да изживеете един интересен живот. Съставете си план на действие „Какво ще свърша днес“. Начертайте го в съзнанието си, напишете го като бележка смартфона си или на обикновен лист хартия. Това ще ви помогне да организирате по пълноценен начин ежедневието си. Ако имате възможност – преглеждайте през деня този списък и отмятайте свършеното.


  • Устна хигиена
Ако пренебрегвате устната си хигиена, то скоро ще се наложи или да се примирите с лошото ѝ състояние, или да извадите от джоба си поне няколко банкноти по 100 лева. Бихте могли да спестите или инвестирате тези пари, ако сутрин и вечер използвате четка и паста за зъби, както и вода за уста. Миенето на зъбите и изплакването с вода за уста е особено важно да не бъде пропускано вечер, непосредствено преди лягане. Лошото състояние на зъбите предизвиква ниско самочувствие и подценяване на собствените ни качества като личности.


  • Подготовка за утрешния ден
Преди да си легнете вечерта, пригответе дрехите, с които ще бъдете следващия ден.


  • Не се задържайте в социалните мрежи
Използвате социални мрежи, сигурен съм. Бих ви посъветвал да не отделяте много време за тях. Една минута е напълно достатъчна да направите бърз преглед, без да се увличате по теми, които изобщо няма да са ви от полза занапред.  

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба